fbpx
ecommerce

eCommerce Trends για το 2024

Ο τομέας του ηλεκτρονικού εμπορίου εξελίσσεται γρήγορα και καμία επιχείρηση δεν θέλει να χάσει αυτόν τον ελκυστικό αλλά πολύ ανταγωνιστικό τομέα. Κύριο μέλημα είναι η προσαρμογή στις τρέχουσες συνθήκες, δεδομένου του έντονου ανταγωνισμού. Η εύρεση των πιο πρόσφατων τάσεων ηλεκτρονικού εμπορίου μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η ζωή μας επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητα, αλλά ούτε η καθημερινή ζωή ούτε το ηλεκτρονικό εμπόριο πιθανότατα θα είναι ποτέ τα ίδια. Το θετικό είναι ότι παρά τις δυσκολίες προσαρμογής, τα προηγούμενα χρόνια έχουν δημιουργήσει πολλές προοπτικές για καινοτομία στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Για να είμαστε μπροστά από τον ανταγωνισμό, έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με τις πέντε κορυφαίες τάσεις ηλεκτρονικού εμπορίου για το 2024 που όλοι πρέπει να παρακολουθούν. Έχοντας υπόψη αυτές τις τάσεις, θα είναι πολύ πιο εύκολο να προβλέψετε το μέλλον του ηλεκτρονικού εμπορίου και να καθορίσετε την πορεία στην οποία θα πρέπει να κινείται η εταιρεία σας.

Μηχανική μάθηση & Επιστήμη Δεδομένων για το ηλεκτρονικό εμπόριο

Ο σημαντικός ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης (AI) στο μέλλον του ηλεκτρονικού εμπορίου δεν αποτελεί έκπληξη. Η τεχνολογία AI, και ειδικά η μηχανική μάθηση, έχουν ήδη βαθύ αντίκτυπο στη βιομηχανία και θα συνεχίσει να εξελίσσεται το 2024.

Σήμερα τα καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου μπορούν να έχουν πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες και δεδομένα από ποτέ. Υπάρχουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά των πελατών, τι οδήγησε ή απέτρεψε την αγορά, πώς αλληλεπιδρούν με διαφορετικά κανάλια και ούτω καθεξής. Η μηχανική εκμάθηση μπορεί να βοηθήσει τις εταιρείες λιανικής και ηλεκτρονικού εμπορίου να αξιολογήσουν αυτά τα δεδομένα για να ξεκινήσουν προσαρμοσμένες καμπάνιες και να λάβουν καλά ενημερωμένες επιχειρηματικές αποφάσεις.

Εκτός από την ανάλυση μεγάλων ποσοτήτων δεδομένων, η μηχανική εκμάθηση για το ηλεκτρονικό εμπόριο και το ψηφιακό μάρκετινγκ προσφέρει πολλά επιχειρηματικά οφέλη: ώθηση στις μετατροπές, καμπάνιες μάρκετινγκ που σχετίζονται με το κοινό-στόχο, αποτελεσματική διαχείριση αποθέματος και άλλες βελτιώσεις στις εσωτερικές λειτουργίες:

Εξατομικευμένες συστάσεις προϊόντων

Η γνώση σχετικά με τις ανάγκες και τις υπηρεσίες των πελατών στο διαδίκτυο είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Μια αναφορά του Salesforce αποκάλυψε ότι οι διαδικτυακοί αγοραστές είναι 4,5 φορές πιο πιθανό να προσθέσουν προϊόντα στο καλάθι και να τα αγοράσουν αφού κάνουν κλικ σε μια πρόταση προϊόντος. Η μηχανική εκμάθηση σάς επιτρέπει να αναγνωρίζετε μοτίβα αγορών και να κάνετε προβλέψεις. Πολλοί ιδιοκτήτες καταστημάτων ηλεκτρονικού εμπορίου έχουν αξιοποιήσει τη μηχανική εκμάθηση για το λιανικό εμπόριο για να δημιουργήσουν μια εξατομικευμένη μηχανή συστάσεων προϊόντων.

Βελτιστοποιημένη τιμολόγηση

Οι αγοραστές του διαδικτυακού καταστήματος είναι συνήθως πιο ευαίσθητοι στις τιμές και είναι πιο διατεθειμένοι να συγκρίνουν τις τιμές με τους ανταγωνιστές σας από ό,τι στο κατάστημα. Η εφαρμογή δυναμικής τιμολόγησης λύνει αυτό το πρόβλημα. Η μηχανική εκμάθηση μπορεί να παρέχει σχετικά δεδομένα και να αναπροσαρμόζει τις τιμές αξιολογώντας διάφορους παράγοντες, όπως τον τύπο του πελάτη, την ημέρα της εβδομάδας και την ώρα της ημέρας, την τιμολόγηση των ανταγωνιστών, τη ζήτηση προϊόντων κ.λπ.

Διαχείριση Προσφοράς και Ζήτησης

Κάθε διαδικτυακός λιανοπωλητής πρέπει να παρακολουθεί το απόθεμα για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των πελατών. Αυτές οι ανάγκες τείνουν να αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου, με αποτέλεσμα ανεπιθύμητα έξοδα και δυσαρεστημένους πελάτες. Η πρόβλεψη ζήτησης και η προληπτική διαχείριση προσφοράς και ζήτησης μπορεί να είναι κρίσιμες για τα ηλεκτρονικά καταστήματα. Αξιοποιώντας τη μηχανική μάθηση και δημιουργώντας έναν αλγόριθμο που βασίζεται σε AI, μπορείτε να συλλέξετε δεδομένα για να δείτε ποσοτικές, ακριβείς προβλέψεις σε πραγματικό χρόνο σχετικά με το απόθεμα.

Επαυξημένη πραγματικότητα για το ηλεκτρονικό εμπόριο

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις των ηλεκτρονικών αγορών είναι ο περιορισμός της προσπάθειας και της αλληλεπίδρασης με το προϊόν όπως θα κάνατε σε ένα περιβάλλον από τούβλα και κονίαμα.

Οι αγορές επαυξημένης πραγματικότητας επιτρέπουν στους διαδικτυακούς πελάτες να δοκιμάσουν το προϊόν ή να το δουν στα σπίτια τους πριν το αγοράσουν. Πολλοί έμποροι λιανικής έχουν κυκλοφορήσει με εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας όλα αυτά τα χρόνια για να βοηθήσουν τους πελάτες τους να βρουν και να αγοράσουν το τέλειο προϊόν από τους ιστότοπούς τους. Αυτή η τάση πρόκειται να επιταχύνει μόνο το 2024.

Ακολουθούν τρία κύρια οφέλη για τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προσφέρετε στους πελάτες σας αγορές επαυξημένης πραγματικότητας:

Βελτιωμένη μετατροπή

Εάν οι αγοραστές έχουν ξεκάθαρη ιδέα για το προϊόν που σκοπεύουν να αγοράσουν, είναι πιο πιθανό να μετατραπούν σε πελάτες. Με την εφαρμογή μιας εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα, θα μπορείτε να προσφέρετε μια διαδραστική εμπειρία αγορών και να αυξήσετε τα ποσοστά μετατροπών.

Μειωμένα ποσοστά επιστροφών

Δεν είναι κάτι καινούργιο ότι οι πελάτες συχνά επιστρέφουν τα αντικείμενα που αγόρασαν επειδή είναι διαφορετικά από αυτά που περιγράφονται στον ιστότοπο. Ο πιο πιθανός λόγος για αυτό είναι να μην μπορούν να δοκιμάσουν το προϊόν ή να το δουν στο σπίτι τους και επομένως να κάνουν τη σωστή επιλογή. Η εφαρμογή εφαρμογών επαυξημένης πραγματικότητας έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζει σημαντικά τη μείωση των ποσοστών επιστροφής προϊόντων.

Εξατομικευμένη εμπειρία αγορών

Αντί να αγοράζει ρούχα σε μανεκέν ή μοντέλα, φανταστείτε ότι ο χρήστης θα μπορούσε να δει πώς φαίνονται τα ρούχα πάνω τους, να επιλέξει το τέλειο μέγεθος και να λάβει εξατομικευμένες προτάσεις. Αυτό το επίπεδο προσαρμογής με την προσφορά αγορών επαυξημένης πραγματικότητας πιθανότατα θα αυξήσει τις συνολικές πωλήσεις.

Chatbots

Ας υποθέσουμε ότι διαχειρίζεστε μια επιχείρηση όπου τα ίδια ερωτήματα υπερφορτώνουν τα τηλεφωνικά κέντρα και τα email σας, με αποτέλεσμα δυσαρεστημένους πελάτες και ότι δεν έχετε πόρους υπηρεσιών υποστήριξης. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε ένα chatbot.

Η Gartner προέβλεψε ότι το 85% όλων των αλληλεπιδράσεων με τους πελάτες θα πραγματοποιούνταν μέσω chatbots μέχρι το 2020. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το 53% των πελατών θα επικοινωνούσαν ευχάριστα αντί να καλούν έναν αντιπρόσωπο εξυπηρέτησης πελατών. Και 8 δισεκατομμύρια δολάρια θα εξοικονομηθούν έως το 2022 από επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν chatbots.

Βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον Επιχείρηση

Το αειφόρο ηλεκτρονικό εμπόριο δεν είναι σχεδόν καινούργιο, ωστόσο το να είσαι φιλική προς το περιβάλλον επιχείρηση είναι ιδιαίτερα σημαντικό το 2024. Το θέμα του να είσαι φιλικό προς το περιβάλλον έχει σταθερά ανοδική τάση τα τελευταία πέντε χρόνια και εξακολουθούν να υπάρχουν σαφή οφέλη από το να είσαι πράσινη για μια επιχείρηση.

Λόγω των πολλαπλών αλλαγών στη νομοθεσία, των χωρών που δεσμεύονται να προχωρήσουν σε εκπομπές 0, της προόδου στην κλιματικά ουδέτερη παράδοση και της συνάφειας της επαναχρησιμοποιήσιμης ή βιοδιασπώμενης συσκευασίας, της αυξημένης προσοχής στα χαρακτηριστικά του προϊόντος και της φιλικής προς το περιβάλλον εκπλήρωσης παραγγελιών, η βιωσιμότητα γίνεται όλο και περισσότερο καθοριστικός παράγοντας για το πώς γίνεται αντιληπτή η εταιρεία σας. Δεν πρόκειται πλέον για καλό PR, καθώς η όλη αλλαγή των αξιών στην κοινωνία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα από την οικοδόμηση και την προστασία του μέλλοντος της επιχείρησής σας:

 • Βελτιωμένη εικόνα της μάρκας
 • Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα
 • Αυξημένη παραγωγικότητα και μειωμένο κόστος
 • Καλύτερες οικονομικές και επενδυτικές ευκαιρίες
 • Ετοιμότητα για μελλοντικές νομοθετικές αλλαγές
 • Προηγμένη διατήρηση εργαζομένων
 • Υγιές εργασιακό περιβάλλον

Δεν χρειάζεται να δεσμευτείτε να τερματίσετε την κρίση των πλαστικών στον ωκεανό αμέσως, για παράδειγμα. Ξεκινήστε με κάτι απλό! Εργαστείτε για τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών σας για να διασφαλίσετε ότι η επιχείρησή σας είναι φιλική προς το περιβάλλον και βιώσιμη. Αποθηκεύστε τα αγαθά κοντά στους πελάτες σας για να μειώσετε τις αποστάσεις αποστολής και να ελαχιστοποιήσετε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Προβάλετε πιστοποιητικά και σφραγίδες ποιότητας σε προϊόντα και σε ολόκληρο τον ιστότοπό σας για να προσελκύσετε νέους πελάτες και να δώσετε στους υπάρχοντες πελάτες μια καλή αίσθηση σχετικά με την υποστήριξη της επωνυμίας σας.

Πολυκαναλικές αγορές

Το 2024, το πολυκαναλικό ηλεκτρονικό εμπόριο θα είναι ο καλύτερος τρόπος για να προσεγγίσετε τους σημερινούς πελάτες. Η δημοτικότητα διαδικτυακών αγορών όπως το Amazon είναι αναμφισβήτητη και ο αριθμός των αγορών αυξάνεται. Για τους πωλητές, αυτό σημαίνει μια σειρά από κανάλια πωλήσεων προς επέκταση.

Ένας άλλος γίγαντας που αντιμετωπίζουν οι σημερινοί πελάτες και οι έμποροι είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ενσωμάτωση λειτουργιών αγορών σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, για παράδειγμα, το Instagram Shopping, μπορεί να είναι μια βασική στρατηγική για την ανακάλυψη προϊόντων, την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας και τη δημιουργία κοινότητας.

Ερευνήστε και εισαγάγετε νέα κανάλια πωλήσεων εκτός από το κατάστημά σας για μεγαλύτερη προβολή των προϊόντων σας στο κοινό-στόχο σας.

Mobile Commerce

Το mobile commerce (m-commerce) είναι η αγορά και η πώληση αγαθών μέσω ασύρματων συσκευών χειρός, όπως smartphone και tablet.

Τα έσοδα από το M-commerce προβλέπεται να φτάσουν στο υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι πωλήσεις λιανικού ηλεκτρονικού εμπορίου smartphone ξεπέρασαν τα 431 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022. Επιπλέον, έως το 2025, η αξία αναμένεται να έχει σχεδόν διπλασιαστεί σε περίπου 710 δισεκατομμύρια δολάρια.

Social Commerce & Live Streaming

Το social commerce είναι η πράξη της απευθείας πώλησης σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Οι eMerchants μπορούν να χρησιμοποιούν πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Facebook, το Instagram και το TikTok για να προωθήσουν και να πουλήσουν τα αντικείμενά τους. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να προωθήσετε και να πουλήσετε το προϊόν σας στο Instagram, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία Instagram για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Όταν πρόκειται για το social commerce, θα ήταν τεράστιο λάθος για τις εταιρείες που στρέφονται στο μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης να αγνοήσουν το εμπόριο ζωντανής ροής (live streaming). Τον Αύγουστο του 2021, το TikTok και το Shopify, σε συνεργασία, ξεκίνησαν το TikTok Shopping. Αυτή η εμπειρία κοινωνικού εμπορίου θα φέρει αγορές εντός εφαρμογής και βελτιστοποιημένη ανακάλυψη προϊόντων στην πλατφόρμα.

Πώς μπορούν οι έμποροι να επωφεληθούν από τις τάσεις του κοινωνικού εμπορίου;

Σύμφωνα με το PR Newswire, η παγκόσμια επιχείρηση ζωντανής ροής αναμένεται να ανέλθει σε 247 δισεκατομμύρια δολάρια το 2027. Εάν πουλάτε ήδη κάπου αλλού, τα δίκτυα κοινωνικών μέσων μπορούν να σας βοηθήσουν αποτελεσματικά να αυξήσετε τα κέρδη και τα έσοδα. Εάν οι πελάτες μοιράζονται ή αναδημοσιεύουν προϊόντα, έχετε την ευκαιρία να διαδώσετε τις εικόνες της επωνυμίας σας σε μεγαλύτερο κοινό!

Οι κατασκευαστές πλατφορμών ηλεκτρονικού εμπορίου δεν θα μείνουν εκτός παιχνιδιού για να φτάσουν τις τρέχουσες τάσεις στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Μέσω των συνεργασιών του TikTok, τα Shopify, PrestaShop και BigCommerce είναι πλέον διαθέσιμα στην πλατφόρμα.

Ψηφιακές πληρωμές στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Η διαδικασία μεταφοράς χρημάτων μεταξύ πωλητών και αγοραστών μέσω διαδικτυακών τρόπων πληρωμής ή ψηφιακών συσκευών (κινητό τηλέφωνο, σύστημα σημείων πώλησης κ.λπ.) είναι η ψηφιακή πληρωμή.

Η εξέλιξη των τάσεων πληρωμών ηλεκτρονικού εμπορίου υποκινήθηκε από τη μετατόπιση της αγοραστικής συμπεριφοράς που επιφέρει το εμπόριο μέσω κινητού τηλεφώνου και το κοινωνικό εμπόριο. Σύμφωνα με τη McKinsey, το 2021, το 82% των Αμερικανών χρησιμοποιεί ψηφιακές πληρωμές, οι οποίες ορίζονται ως διαδικτυακές αγορές που βασίζονται σε πρόγραμμα περιήγησης ή εντός εφαρμογής, ταμείο στο κατάστημα με χρήση κινητού τηλεφώνου ή/και κωδικού QR και από άτομο σε άτομο ( P2P) πληρωμές.

Πώς οι έμποροι επωφελούνται από την ψηφιακή πληρωμή στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Η άνοδος των τάσεων των διαδικτυακών πληρωμών δείχνει ότι οι εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου θα πρέπει να υιοθετήσουν νέα τεχνολογία στη διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς. Οι eMerchants θα έχουν καλύτερες πιθανότητες να αυξήσουν τα έσοδά τους όταν έχουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών πληρωμής, προσφέροντας ηλεκτρονικά πορτοφόλια ή Αγορά τώρα πληρώστε αργότερα ως επιλογές πληρωμής.

Επιπλέον, οι ταχύτερες και πιο βολικές ψηφιακές πληρωμές θα βελτιώσουν τις διαδικτυακές εμπειρίες αγορών των πελατών. Ως αποτέλεσμα, οι έμποροι μπορούν να μειώσουν την εγκατάλειψη του καλαθιού και να αυξήσουν τον όγκο πωλήσεων.

Επιπλέον, εάν ενεργοποιήσετε την Αγορά Τώρα Πληρώστε αργότερα, οι πελάτες μπορούν να ψωνίσουν χωρίς να ανησυχούν για την τρέχουσα οικονομική τους κατάσταση. Αυτή η δυνατότητα θα ωθήσει τους πελάτες να αγοράσουν περισσότερα και έτσι θα αυξήσει τη μέση αξία παραγγελίας.

Βιώσιμο Εμπόριο

Το βιώσιμο εμπόριο αναφέρεται σε επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν πράσινα προϊόντα και φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες για να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα και να χρησιμοποιούν πράσινη τεχνολογία.

Αν και οι τάσεις βιωσιμότητας του ηλεκτρονικού εμπορίου δεν είναι μία από τις νεότερες τάσεις του ηλεκτρονικού εμπορίου, ο αντίκτυπός τους διαρκεί για αιώνες. Εκτός από τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, η δημιουργία βιωσιμότητας του ηλεκτρονικού εμπορίου ωφελεί την επιτυχία των διαδικτυακών εμπόρων λιανικής με διάφορους τρόπους.

Σύμφωνα με το Retail Dive, τα επόμενα δύο χρόνια, σχεδόν το 60% των πελατών θα είναι πρόθυμοι να αγοράσουν από βιώσιμες μάρκες ηλεκτρονικού εμπορίου. Έτσι, οι επιχειρήσεις βιωσιμότητας του ηλεκτρονικού εμπορίου μπορούν να επωφεληθούν από αυτή την υπέροχη ευκαιρία να προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες καθώς ο αριθμός των αγοραστών που συνειδητοποιούν το περιβάλλον συνεχίζει να αυξάνεται. Αυτοί οι επισκέπτες μπορεί να γίνουν πιστοί πελάτες και οι πωλήσεις θα μπορούσαν να εκτιναχθούν στα ύψη, εάν χρησιμοποιήσετε τις σωστές μεθόδους για να μεγιστοποιήσετε τις μετατροπές.

Οι eMerchants μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τη βιωσιμότητα του ηλεκτρονικού εμπορίου ως βαρόμετρο για να βελτιώσουν τη φήμη της επωνυμίας τους. Το να είστε μια μακροπρόθεσμη επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου θα κάνει το κατάστημά σας να ξεχωρίζει από το πλήθος και θα σας κάνει να έχετε καλύτερη ευκαιρία να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό.

Η Shopify ξεκίνησε το ταμείο βιωσιμότητας χρησιμοποιώντας το Bullfrog. Ιστορικά, το Shopify χρησιμοποιεί τις πιστώσεις του Bullfrog για να αντισταθμίσει τη χρήση ενέργειας στην καναδική πανεπιστημιούπολη τους.

Εξατομίκευση στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Η εξατομίκευση στο ηλεκτρονικό εμπόριο είναι το σύνολο της προσαρμογής προσωπικών εμπειριών, καταλόγων και τιμοκαταλόγων, κ.λπ.… Με την εξατομίκευση, οι πελάτες μπορούν να απολαύσουν μια απρόσκοπτη εμπειρία όταν αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτό που τους ενδιαφέρει.

Πώς επωφελούνται οι έμποροι από τις τάσεις εξατομίκευσης του ηλεκτρονικού εμπορίου

Με την εξατομίκευση στο ηλεκτρονικό εμπόριο, οι eMerchants μπορούν να προσφέρουν μια προσωπική και μοναδική εμπειρία στους πελάτες με βάση τις προθέσεις, τις προτιμήσεις, το ιστορικό περιήγησης ή τις προηγούμενες αγορές τους. Με το οποίο μπορεί να δημιουργηθεί μια απρόσκοπτη και εξατομικευμένη εμπειρία. Επομένως, οι έμποροι μπορούν να ελαχιστοποιήσουν την υψηλή εγκατάλειψη καλαθιού.

Το Adobe Commerce Cloud από το Adobe Experience Cloud είναι εξαιρετικό για εξατομίκευση. Αυτή η λύση δεδομένων που βασίζεται σε σύννεφο σάς επιτρέπει να εργάζεστε γρήγορα και αποτελεσματικά με το ίδιο είδος UX χωρίς τριβές που προσπαθούν να δημιουργήσουν για τους πελάτες σας.

Dropshipping eCommerce

Το Dropshipping είναι ένας τύπος λιανικής πώλησης κατά την οποία τα πράγματα που πωλούνται δεν διατηρούνται σε απόθεμα από τον πωλητή. Όταν ο πωλητής λάβει τις παραγγελίες, θα στείλει τις πληροφορίες αποστολής στους παρόχους dropshipping. Στη συνέχεια, οι παραγγελίες θα εκπληρωθούν και θα αποσταλούν απευθείας στους πελάτες από τους πωλητές. Ως αποτέλεσμα, ο πωλητής απαλλάσσεται από την ανάγκη να διατηρεί απόθεμα ή να στέλνει πράγματα απευθείας.

Πώς επωφελούνται οι έμποροι από τις τάσεις Dropshipping

Υπάρχουν 4 αξιοσημείωτα οφέλη που μπορούν να απολαύσουν οι eMerchants:

 • Χαμηλότερο κόστος εκκίνησης
 • Χαμηλότερη διαχείριση αποθεμάτων
 • Ευρείες προσφορές προϊόντων
 • Ευελιξία στην πώληση διαφόρων προϊόντων

Επιπλέον, η παγκόσμια αγορά dropshipping εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 107,86 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ έως το 2026, αυξανόμενη με CAGR 6,93 τοις εκατό. Αυτό σημαίνει ότι οι έμποροι μπορούν να κερδίσουν σημαντικά κέρδη όταν βρίσκονται σε αυτήν την προσοδοφόρα αγορά.

Το WooCommerce είναι μια καλή επιλογή για dropshipping. Με την ενσωμάτωση κατάλληλων προσθηκών dropshipping, οι έμποροι μπορούν να το κάνουν εύκολα όποτε έχουν παραγγελίες και οι υπόλοιπες εργασίες θα αναλαμβάνονται αυτόματα.

Συμπέρασμα

Οι προαναφερθείσες τάσεις ηλεκτρονικού εμπορίου για το 2024 παρουσιάζουν πολλές ευκαιρίες φέτος να ξεχωρίσετε από το πλήθος, να ενισχύσετε τις αγορές των πελατών και να έχετε μια ευημερούσα οικονομική χρονιά. Επωφεληθείτε από την καινοτομία αντιμετωπίζοντας προβλήματα και τεχνολογία αιχμής κατά μέτωπο χωρίς φόβο.

Θοδωρής Μαγκλάρας

Translate »