fbpx
social media

Social Media

Δεν θα μπω στην διαδικασία της ερώτησης για το “αν η επιχείρησή μου πρέπει να έχει την παρουσία της στα social media”, η απάντηση φυσικά είναι ΝΑΙ. Πίσω από αυτό όμως, κρύβονται και μερικά άλλα ερωτήματα που θα απαντήσουμε σε αυτό το άρθρο αλλά συγχρόνως θα σας δώσω και μερικές συμβουλές. Παρακάτω σας παραθέτω μερικά ερωτήματα που λαμβάνουμε σχεδόν καθημερινά:
  • Πρέπει να έχω παρουσία στα social media;
  • Τι περιεχόμενο πρέπει να ανεβάζω και πόσο συχνά πρέπει να ποστάρω;
  • Πως πρέπει να προσεγγίσω τους υποψήφιους πελάτες μου;
  • Δεν θέλω να δείχνω το πρόσωπό μου στο facebook ή instagram
  • κ.α.

Όλοι είμαστε content creators

Ποιος δεν έχει smartphone και ποιος δεν σερφάρει ή σκρολάρει η ακόμη και ποστάρει σε ένα social media προφίλ; Ένα κινητό τηλέφωνο και μία κάμερα μας δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσουμε ελκυστικό περιεχόμενο για τα social media της επιχείρησή σας. Δεν χρειάζεται επαγγελματικός εξοπλισμός για να ξεκινήσετε και να δημιουργείτε περιεχόμενο. Τραβήξτε φωτογραφίες, video και ξεκινήστε το ποστάρισμα. Τώρα, αν δεν μπορείτε να το κάνετε, καλύτερα να αναθέσετε την διαχείριση των social media σε κάποιος που μπορεί και θα προσφέρει επαγγελματική υπηρεσία.

Γιατί να το κάνετε;

Ο λόγος είναι γιατί οι χρήστες, τείνουν να ψάχνουν την επιχείρησή σας στα social media. Οι χρήστες αναζητούν, επηρεάζονται και πολλές φορές εμπνέονται από την παρουσία σας στα κοινωνικά δίκτυα. Εκτός από το brand awareness, αποκτάτε κύρος αλλά και αξιοπιστία και για την ιστοσελίδα ή eshop σας.

Features – Χρησιμοποιήστε όλα τα εργαλεία του κάθε μέσου

Γενικά, τα social media εξελίσσονται διαρκώς και κάθε νέο update που κάνουν, επιφυλάσσουν νέα εργαλεία και λειτουργίες που μπορεί να σας φανούν χρήσιμα. Βρείτε αυτά τα νέα εργαλεία και αξιοποιήστετα για την δική σας επιχείρηση. Ίσως να μην λειτουργούν όλα για εσάς, γι’αυτό καλό είναι να πειραματιστείτε μαζί τους.
  • Προσθέστε μουσική στα post που κάνετε στο intagram
  • Δημιουργήστε reels (υπάρχουν και έτοιμα templates που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε)
  • Ενεργοποιήστε τα captions
  • Προσθέστε τίτλους και υπότιτλους στα video σας
  • Προσθέστε διάφορα stickers κ.α.
Γενικά, ΜΗΝ σταματάτε να πειραματίζεστε με τις πλατφόρμες των social media.

Αξιοποιήστε όλα τα διαθέσιμα placements

Αξιοποιήστε όλες τις διαθέσιμες περιοχές (placements) για τα post σας. Αυτά μπορεί να είναι stories, posts, reels κλπ. Δώστε έμφαση στα κάθετα video (vertical). Να θυμάστε ότι το κάθε placement εξυπηρετεί τον δικό του σκοπό. Π.χ. τα κάθετα video και τα reels προσελκύουν νέο κοινό, τα posts και τα stories βοηθούν στη διαδραστικότητα με τους ακολούθους σας ενώ τα carousel post ενημερώνουν το ήδη υπάρχον κοινό σας.

Δώστε προσοχή στη συνολική σας εικόνα στα social media

Η εικόνα, τα γραφικά, τα χρώματα και γενικότερα η οπτική αισθητική, αποπνέουν επαγγελματισμό και χαρακτηρίζουν την επιχείρησή σας. Γι’αυτό το λόγο, προσπαθήστε σε κάθε post να υπάρχει μία οπτική συνοχή και ενιαίο look. ΠΡΟΣΟΧΗ, δώστε βάση στις διαστάσεις των γραφικών σας και στο τι υποστηρίζει η κάθε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Μην προσπαθείτε να πουλήσετε συνεχώς

Το να ανεβάζετε συνέχεια περιεχόμενο για πουλήστε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας, είναι πιθανό να περάσει αδιάφορο. Δημιουργήστε μία συνταγή από περιεχόμενο που ενημερώνει, ίσως διασκεδάζει, διδάσκει, που εμπνέει ή απλά μπορεί να ανοίξει μία συζήτηση με τους followers σας. Με λίγα λόγια βρείτε το τρόπο οι χρήστες να θέλουν να αγοράσουν από εσάς, μόνοι τους. Μην ξεχνάτε…ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ!

Να ακολουθήσω τα trends ή όχι;

Καλή ερώτηση! Μην στίβετε το μυαλό σας για να βρείτε την υπέροχη και καταπληκτική ατάκα, απλά να είστε ο εαυτός σας. Μην ξεχνάτε ότι η εικόνα της επιχείρησής σας είστε εσείς. Εμείς, ευχόμαστε Καλή Επιτυχία!

Θοδωρής Μαγκλάρας

Translate »