fbpx

website traffic

Website Traffic

Με την άνοδο των ηλεκτρονικών καταστημάτων την τελευταία δεκαετία, η «επισκεψιμότητα» έχει γίνει ένα καυτό θέμα για πολλούς ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. Η κίνηση είναι αυτό που οδηγεί μια επιχείρηση και επίσης αυτό που φέρνει έσοδα. Χωρίς επισκεψιμότητα, ακόμη και το καλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα δεν θα έχει κέρδος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η παροχή ποιοτικής επισκεψιμότητας στον ιστότοπό σας είναι ένας τόσο σημαντικός παράγοντας το 2024, και στις μέρες μας γενικότερα. Σε αυτήν την ανάρτηση θα παρουσιάσουμε τις κορυφαίες τακτικές για ποιοτική επισκεψιμότητα ιστοτόπων για το 2024.

Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει μόνο για ηλεκτρονικά καταστήματα. Οποιαδήποτε επιχείρηση έχει διαδικτυακή παρουσία και προσπαθεί να κερδίσει χρήματα, θα επωφεληθεί από την αύξηση του σωστού τύπου επισκεψιμότητας. Είτε πρόκειται για ηλεκτρονικό κατάστημα λιανικής είτε για ιστότοπο που παράγει έσοδα μόνο μέσω διαφημίσεων, είτε για παρουσίαση μίας επιχείρησης, η επισκεψιμότητα θα φέρει τους ανθρώπους στον ιστότοπο σας. Χωρίς ανθρώπους, δεν υπάρχουν έσοδα, επομένως μπορείτε να δείτε γιατί η κίνηση είναι τόσο σημαντική. Φανταστείτε να μην επισκεπτόταν κανείς το Amazon, για παράδειγμα. Δεν θα είχε γίνει ο όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων που είναι σήμερα….

Γιατί η επισκεψιμότητα είναι καλή για τον ιστότοπό σας;

Το αναφέραμε αυτό στην εισαγωγή μας, αλλά θα θέλαμε να αναλύσουμε περισσότερο το θέμα. Η κίνηση φέρνει πελάτες, επομένως, φέρνει έσοδα. Αυτός είναι ο θεμελιώδης λόγος για τον οποίο η αύξηση της επισκεψιμότητας στον ιστότοπό σας είναι καλή. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί άλλοι τρόποι με τους οποίους η επισκεψιμότητα μπορεί να βοηθήσει τον ιστότοπό σας. Για παράδειγμα:

 • Η επισκεψιμότητα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να προσδιορίσετε την αποτελεσματικότητα του μάρκετινγκ σας. Οι επισκέπτες σας αυξήθηκαν μετά από μια καμπάνια μάρκετινγκ; Τότε λειτουργεί. Εάν όχι, τότε πρέπει να επαναξιολογήσετε τη στρατηγική μάρκετινγκ.
 • Συνήθως, υπάρχουν τρόποι εξαγωγής αναλυτικών στοιχείων από την επισκεψιμότητα. Αυτά τα αναλυτικά στοιχεία μπορούν να σας δώσουν πληροφορίες για τον τύπο των επισκεπτών που λαμβάνετε και γιατί επισκέπτονται τον ιστότοπό σας. Αυτό μπορεί, με τη σειρά του, να σας βοηθήσει να εστιάσετε τις προσπάθειές σας στο μάρκετινγκ.
 • Οι μηχανές αναζήτησης αγαπούν τους δημοφιλείς ιστότοπους και τείνουν να τους εμπιστεύονται περισσότερο. Αυτό σημαίνει ότι όσο περισσότερους επισκέπτες έχετε, τόσο περισσότερες μηχανές αναζήτησης θα προτείνουν πιθανώς τον ιστότοπό σας.

Όπως βλέπετε από τα παραπάνω παραδείγματα, πρόκειται για κάτι πολύ περισσότερο από έσοδα για την επιχείρησή σας. Μία σταθερή καμπάνια marketing, η γνώση των αναγκών των πελατών σας και η καλή φήμη του διακτυακού σας τόπου στις μηχανές αναζήτησης, μπορεί να βελτιώσει πάρα πολύ την γενική εικόνα και φήμη της ιστοτόπου σας.

Η ποιοτική κυκλοφορία είναι σημαντική (Quality Website Traffic)

Έχουμε ήδη συζητήσει διάφορους λόγους για τους οποίους η επισκεψιμότητα είναι καλή για τον ιστότοπό σας. Ωστόσο, πρέπει να εξετάσουμε μια μεγάλη διαφορά: ποιότητα και δωρεάν κίνηση. Ποιότητα έναντι ποσότητας. Η πληθώρα ανθρώπων που αναφέραμε προηγουμένως θα έπεφτε τις περισσότερες φορές στην «ελεύθερη κυκλοφορία» επειδή είναι μόνο ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων. Αυτό ακούγεται εξαιρετικό, αλλά συνήθως δεν συμβαίνει επειδή δεν θέλετε μόνο αριθμούς. θέλετε επισκέπτες που θα αλληλεπιδρούν πραγματικά με τον ιστότοπό σας. Αυτό ονομάζεται εμπλοκή και είναι απαραίτητο για την ενίσχυση του ιστότοπού σας.

Φανταστείτε να ασχολούνται μόνο εκατό με τον ιστότοπό σας από τα χίλια άτομα. Μόνο το δέκα τοις εκατό παρέμεινε και κοίταξε τον ιστότοπό σας και απέφερε έσοδα. Τα άλλα ενενήντα έμειναν, πράγμα που σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά με τη στρατηγική μάρκετινγκ σας. Περιορίστε το, μην χρησιμοποιήσετε την προσέγγιση του κυνηγετικού όπλου και θα αρχίσετε να βλέπετε περισσότερους πραγματικούς πελάτες να επισκέπτονται τον ιστότοπό σας. Ο όγκος δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή, κάτι που ισχύει και για την αύξηση της επισκεψιμότητας του ιστότοπου.

Θέλετε ποιοτική επισκεψιμότητα για τον ιστότοπό σας. Αυτό θα προσελκύσει άτομα που ενδιαφέρονται για το προϊόν ή την επιχείρησή σας. Η δωρεάν επισκεψιμότητα μπορεί πραγματικά να βλάψει τον ιστότοπό σας, αλλά θα το συζητήσουμε αργότερα.

Τρόποι για να αυξήσετε την ποιοτική επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας

Πριν συζητήσουμε συγκεκριμένους τρόπους για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας, θα θέλαμε να αναφέρουμε γρήγορα διάφορες γενικές στρατηγικές. Αυτές οι στρατηγικές θα οδηγήσουν επισκεψιμότητα υψηλής ποιότητας στον ιστότοπό σας, αλλά όλες θα απαιτούν χρόνο και δέσμευση από εσάς. Δυστυχώς, κανένα εργαλείο εκεί έξω δεν θα δημιουργήσει ποιοτική επισκεψιμότητα, ενώ ταυτόχρονα θα είναι ανοιχτό. Εάν θέλετε καλή κίνηση, θα πρέπει να εργαστείτε για αυτό και θα πρέπει να εξετάσετε αυτές τις επιλογές.

 • Social Media
 • Blogging
 • Διαφημίσεις στο Διαδίκτυο
 • Διαφημίσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
 • SEO εντός και εκτός σελίδας
 • Ηλεκτρονικές καταχωρίσεις καταλόγου

Αυτές οι στρατηγικές περιγράφουν σε γενικές γραμμές τρόπους για να προσελκύσετε ποιοτική επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας. Δεν είναι συγκεκριμένες μέθοδοι, αλλά θα τις συζητήσουμε περαιτέρω παρακάτω.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google για να αυξήσετε την ποιοτική επισκεψιμότητα;

Το SEO και η επισκεψιμότητα του ιστότοπου συνδέονται συχνά με την Google και για καλό λόγο. Όχι μόνο η Google είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από αυτά τα πράγματα πιο συχνά, αλλά η εταιρεία παρέχει επίσης τρόπους για να ωθήσει την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας. Δεν θα κάνουν τον ιστότοπό σας να εκραγεί, αλλά είναι και οι δύο δωρεάν και τέλεια αφετηρία.

Δημιουργήστε το Εταιρικό προφίλ σας στο Google

Η Google επιτρέπει σε κάθε χρήστη να δημιουργήσει και να βελτιστοποιήσει ένα επαγγελματικό προφίλ στον λογαριασμό του Google. Πιθανότατα είστε ήδη εξοικειωμένοι με το Google Business, εάν έχετε εξετάσει οποιαδήποτε επιχείρηση στο διαδίκτυο. Το μικρό απόσπασμα που βλέπετε με την εικόνα της επιχείρησης, την τοποθεσία στον χάρτη, τις κριτικές και τις γενικές πληροφορίες είναι το προφίλ της στο Google Business. Το να κάνετε αυτό το προφίλ ελκυστικό και ενημερωτικό είναι σημαντικό στις μέρες μας, καθώς θα παρέχει στους δυνητικούς πελάτες σημαντικές πληροφορίες με μια ματιά χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιούν περαιτέρω την Google.

Το καλύτερο μέρος είναι ότι αυτό το προφίλ είναι εντελώς δωρεάν. Όταν δημιουργείτε έναν λογαριασμό Google, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτόν και να συμπληρώσετε τα στοιχεία της επιχείρησής σας. Η κατοχή ενός τέτοιου προφίλ θα βοηθήσει με τους εξής τρόπους:

 • Η επιχείρησή σας θα εμφανιστεί όταν πραγματοποιηθεί η σχετική αναζήτηση για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες και την τοποθεσία σας.
 • Οι πελάτες που αναζητούν τις υπηρεσίες που παρέχετε είναι πιο πιθανό να έχουν την τάση να ασχοληθούν με την επιχείρησή σας, δημιουργώντας επομένως ποιοτική επισκεψιμότητα.
 • Οι κριτικές που δημοσιεύουν οι πελάτες για την επιχείρησή σας είναι ένα μεγάλο όφελος για την περαιτέρω σταθεροποίηση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχετε.

Τυχόν δημοσιευμένες εικόνες θα προσφέρουν στους χρήστες μια εξαιρετική οπτική αναπαράσταση του τι μπορείτε να κάνετε για αυτούς. Η παροχή συνοπτικών και σημαντικών πληροφοριών σε πιθανούς πελάτες με μια ματιά θα κάνει την επιχείρησή σας πιο ελκυστική.

Βελτιστοποιήστε το SEO στη σελίδα σας

Το on-page SEO είναι μια άλλη δωρεάν μέθοδος για να ενισχύσετε την επισκεψιμότητα του ιστότοπού σας μέσω της Google. Το ίδιο το on-page SEO δεν είναι αποκλειστικό της Google. Ωστόσο, το αναφέρουμε σε αυτό το μέρος γιατί η Google είναι η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο. Όποιος αναζητά την επιχείρησή σας είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσει το Google. Αυτό που περιγράφουμε εδώ πιθανότατα θα λειτουργήσει και για οποιαδήποτε άλλη μηχανή αναζήτησης.

Τι είναι όμως το on-page SEO; Με απλά λόγια, είναι η πρακτική της βελτιστοποίησης των ιστοσελίδων σας για να κατατάσσονται πιο ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης. Δεδομένου ότι είναι εντός σελίδας και όχι εκτός σελίδας, όλες οι αλλαγές που πρέπει να κάνετε θα βρίσκονται στις ίδιες τις ιστοσελίδες σας. Η Google λατρεύει τις λέξεις-κλειδιά, επομένως αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να βελτιστοποιήσετε. Έχετε τις λέξεις-κλειδιά που περιγράφουν καλύτερα την επιχείρησή σας στις ιστοσελίδες σας. Δεν είναι όμως ο μόνος παράγοντας. Εκτός από τις λέξεις-κλειδιά, αυτές οι άλλες ενδείξεις θα ενισχύσουν το SEO σας με το Google:

 • Περιεχόμενο ιστότοπου
 • Εξωτερική σύνδεση
 • Εσωτερική Σύνδεση
 • Εικόνες
 • Ετικέτες τίτλου
 • Μεταπεριγραφές
 • Ταχύτητα σελίδας
 • Κεφαλίδες

Οποιοδήποτε από αυτά τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθεί από την Google όταν αποφασίζει πόσο σχετικός είναι ο ιστότοπός σας με ένα αίτημα αναζήτησης.

Χρησιμοποιήστε το Google Analytics

Το Google Analytics είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την παρακολούθηση της πορείας του ιστότοπού σας σε μια χρονική περίοδο. Παρακάτω είναι μερικές από τις πιο βασικές μετρήσεις που μπορεί να σας δείξει το Analytics.

 • Χρήστες – Ο αριθμός των μοναδικών επισκεπτών που έχει λάβει ο ιστότοπός σας.
 • Ποσοστό εγκατάλειψης – Πόσοι χρήστες έφυγαν από τον ιστότοπό σας αφού είδαν μόνο την αρχική σελίδα.
 • Συνεδρίες – Το άθροισμα των αλληλεπιδράσεων των επισκεπτών μέσα σε ένα παράθυρο τριάντα λεπτών.
 • Σελίδες ανά περίοδο λειτουργίας – Ο αριθμός των σελίδων που προβλήθηκαν σε μια περίοδο λειτουργίας.
 • Προβολές σελίδας – Συνολικός αριθμός σελίδων που προβλήθηκαν.

Επιπλέον, το Analytics παρακολουθεί διάφορες διαστάσεις, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πρόσθετοι περιγραφείς στα παρεχόμενα δεδομένα. Οι διαστάσεις μπορούν να σας πουν από ποιες χώρες προέρχεται η επισκεψιμότητά σας, την ηλικιακή ομάδα των χρηστών σας, το πρόγραμμα περιήγησης, τον τύπο συσκευής και τη γλώσσα.

Όλες αυτές οι πληροφορίες θα σας φανούν χρήσιμες για να βελτιώσετε τη στρατηγική μάρκετινγκ και να οδηγήσετε ποιοτική επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας.

Δωρεάν Μέθοδοι για Ποιοτική Κυκλοφορία

Ας δούμε άλλες μεθόδους για να προσελκύσετε ποιοτική επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας εκτός Google. Θα είναι επίσης δωρεάν, αλλά απαιτούν ακόμα χρόνο και προσπάθεια για να τις αξιοποιήσετε στο έπακρο.

Προώθηση σε σχετικές διαδικτυακές κοινότητες

Αυτός είναι πιθανώς ο ευκολότερος τρόπος για να δημιουργήσετε ποιοτική επισκεψιμότητα και οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης. Σχεδόν όλοι στο διαδίκτυο χρησιμοποιούν τη μία ή την άλλη διαδικτυακή κοινότητα, επομένως η διαφήμιση σε αυτές θα πρέπει να ενισχύσει τον ιστότοπό σας. Το Facebook, το X (πρώην Twitter) και το Reddit είναι τα τρία μεγάλα. Ωστόσο, εάν γνωρίζετε τοπικές διαδικτυακές κοινότητες – όπως φόρουμ ή ομάδες συνομιλίας – μπορείτε επίσης να διαφημιστείτε εκεί. Αν έχετε κανάλι στο YouTube ή στο Twitch ή γνωρίζετε κάποιον που μπορεί να “φωνάξει” γιατ την επιχείρησή σας, είναι επίσης μια εξαιρετική ιδέα.

Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί με αυτήν τη μέθοδο. Το να το παρακάνετε ή να αγνοήσετε τις οδηγίες της διαδικτυακής κοινότητας μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Η καλύτερη πρότασή μας είναι να βρείτε το πιο σχετικό μέρος για να διαφημιστείτε, να σέβεστε και να είστε ενεργοί στην ομάδα. Ακολουθήστε τους κανόνες τους και διαφημιστείτε με μέτρο, κάτι που θα βοηθήσει τον ιστότοπό σας να αναπτυχθεί και να έχει καλή επισκεψιμότητα.

Δημοσίευση στα Social Media

Αυτή η μέθοδος βασίζεται στην προηγούμενη. Εάν διαθέτετε λογαριασμό μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τον ιστότοπό σας, θα πρέπει να δημοσιεύσετε περιεχόμενο σχετικό με τον ιστότοπο στον οποίο θέλετε να αυξήσετε την επισκεψιμότητα. Για παράδειγμα, όταν κάνετε την προώθησή σας στην διαδικτυακή κοινότητα, μπορείτε να συμπεριλάβετε έναν σύνδεσμο προς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον ιστότοπό σας. Με αυτόν τον τρόπο, όποιος ενδιαφέρεται θα επισκεφτεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σας, όπου θα δημοσιεύσετε οποιαδήποτε χρήσιμη πληροφορία ή ενημέρωση για την ιστοσελίδα σας.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να αλληλεπιδράσετε με τα άτομα που χρησιμοποιούν τον ιστότοπό σας και να τον προωθήσετε περαιτέρω. Ενώ η διαφήμιση σε μια διαδικτυακή κοινότητα είναι μια εξαιρετική αρχή, η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι μια εξαιρετική συνέχεια αυτού. Ενθουσιάστε τους επισκέπτες με το τι μπορεί να κάνει ο ιστότοπός σας για αυτούς, δείξτε τους τι μπορεί να κάνει και αυτό θα πρέπει επίσης να οδηγήσει σε ποιοτική επισκεψιμότητα σε αυτόν.

Δημιουργήστε ένα Blog

Ένα blog είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απαντήσετε σε συχνές ερωτήσεις που σχετίζονται με τα θέματα στα οποία βασίζεται ο ιστότοπός σας. Η σύνταξη περιεχομένου σε συχνές ερωτήσεις είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσελκύσετε πραγματική επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας, επειδή πάντα θα υπάρχουν άτομα που κάνουν ερωτήσεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δώσετε την απάντηση. Ερευνήστε λέξεις-κλειδιά που οι άνθρωποι αναζητούν συχνά στο διαδίκτυο και γράψτε σύντομες αναρτήσεις σχετικά με την απάντηση σε σχετικές ερωτήσεις. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Magic Tool του Semrush για να σας δώσει μια καλή ιδέα για το τι αναζητούν οι άνθρωποι.

Πολλές δημοφιλείς εταιρείες έχουν συνδεδεμένα ιστολόγια, που συζητούν οτιδήποτε σχετίζεται με τον κύριο ιστότοπο. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, είναι μια εύκολη μετάβαση από ένα καλογραμμένο blog σε χρήστες στον κύριο ιστότοπο.

Εγγραφείτε σε διαδικτυακούς καταλόγους

Η καταχώριση του ιστότοπού σας σε δωρεάν διαδικτυακούς καταλόγους και ιστότοπους κριτικών είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα. Είναι σαν να έχετε ένα προφίλ Google Business αλλά για ιστότοπους τρίτων. Για τους περισσότερους από αυτούς τους ιστότοπους, το προφίλ σας θα έχει έναν σύνδεσμο προς τον ιστότοπό σας, επομένως η ενεργή ενημέρωση αυτών των καταχωρίσεων και η λήψη θετικών κριτικών πιθανότατα θα έχει ως αποτέλεσμα περισσότερη επισκεψιμότητα στον ιστότοπο.

Στοχεύστε Long-tail λέξεις-κλειδιά (φράσεις-κλειδιά)

Όταν ψάχνετε στο διαδίκτυο για κάτι συγκεκριμένο, όσο πιο λεπτομερές και ακριβές το ερώτημά σας, τόσο καλύτερα τα αποτελέσματα που θα έχετε. Τέτοια λεπτομερή και ακριβή ερωτήματα έχουν συνήθως τη μορφή μεγαλύτερων φράσεων λέξεων-κλειδιών, και αυτό είναι οι λέξεις-κλειδιά μακράς ουράς: μια φράση που αποτελείται από τουλάχιστον τρεις λέξεις-κλειδιά, ειδικά για αυτό που αναζητάτε. Η βελτιστοποίηση του περιεχομένου του ιστότοπού σας για στόχευση λέξεων-κλειδιών μεγάλης ουράς θα τον κάνει πιο ελκυστικό για τις μηχανές αναζήτησης και θα αυξήσει την επισκεψιμότητα.

Όταν προσθέτετε μεταδεδομένα στον ιστότοπό σας, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε τέτοιες λέξεις-κλειδιά. Θα κάνει τη μηχανή αναζήτησης πιο πιθανό να εμφανίσει τον ιστότοπό σας στα αποτελέσματα λόγω αυτών των λέξεων-κλειδιών. Αυτό συμβαίνει επειδή τέτοιες λέξεις-κλειδιά είναι λιγότερο ανταγωνιστικές, κατ’ αρχήν (οι άνθρωποι προτιμούν συχνά να χρησιμοποιούν πιο σύντομες λέξεις-κλειδιά) και πιο ακριβείς. Επομένως, η Google είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίζει σελίδες που δεν έχουν τις ακριβείς πληροφορίες που αναζητά ένας χρήστης. Οι σελίδες σας, από την άλλη πλευρά, θα βελτιστοποιηθούν κατάλληλα με τις μακριές λέξεις-κλειδιά τους και θα εμφανίζονται ακριβώς όταν κάποιος αναζητά σχετικό περιεχόμενο.

Μπορείτε να μεταβείτε στο Google αυτή τη στιγμή και να βρείτε μόνοι σας λέξεις-κλειδιά με μεγάλη ουρά. Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε μια ερώτηση “πώς να” και η Google θα σας δείξει μερικές προτάσεις. Όσο μεγαλύτερο είναι το ερώτημα, τόσο πιο ακριβές γίνεται.

Διαφημίσεις Google και Χάρτες

Το Google Ads είναι υπέροχο, αν έχετε επιπλέον προϋπολογισμό για διαφημίσεις. Πιθανότατα έχετε ήδη δει κάποια αποτελέσματα αναζήτησης στο Google που έχουν δίπλα τους τη φράση “Διαφήμιση” ή “Χορηγία”. Αυτοί οι ιστότοποι χρησιμοποιούν το Google Ads για να διαφημίζονται στο αποτέλεσμα της μηχανής αναζήτησης, συνήθως προς την κορυφή της σελίδας. Εάν αποφασίσετε να εγγραφείτε στο Google Ads, θα χρειαστείτε έναν Λογαριασμό Google και θα είστε έτοιμοι να κάνετε μια μικρή ρύθμιση για να πραγματοποιήσετε τα πάντα. Η Google θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία και όλα είναι αυτονόητα. Βεβαιωθείτε ότι είστε απολύτως βέβαιοι για το τι είναι η επιχείρησή σας, ποιες λέξεις-κλειδιά είναι πιο σχετικές με αυτήν και τι είδους διαφήμιση θέλετε να κάνετε. Μόλις τελειώσετε, θα επιλέξετε τον προϋπολογισμό σας, δείχνοντάς σας χονδρικά πόσο θα κοστίσει κάθε κλικ και πόσες επισκέψεις ανά μήνα θα έχετε.

Ναι, το Google Ads χρησιμοποιεί ένα μοντέλο πληρωμής ανά κλικ, που σημαίνει ότι θα χρεώνεστε κάθε φορά που κάποιος κάνει κλικ στη διαφήμιση που δημιουργήσατε. Μπορεί να φαίνεται τρομακτικό στην αρχή, αλλά γι’ αυτό είναι καλύτερο να ξεκινήσετε με μια μικρότερη καμπάνια μάρκετινγκ, να δείτε πώς πάνε τα πράγματα και αν λαμβάνετε κάποιο κλικ από αυτήν και να επεκταθείτε από εκεί πέρα. Τελικά, η τιμή πρέπει να είναι δικαιολογημένη.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Google Ads για να εμφανίζεται η επιχείρησή σας στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης στις αναζητήσεις των Χαρτών Google. Σκεφτείτε ότι εάν παρατηρήσετε ότι οι περισσότεροι αναζητούν την επιχείρησή σας και όχι τον ιστότοπό σας.

Διαφημίσεις μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Με τον ίδιο τρόπο που η Google έχει διαφημίσεις στα αποτελέσματα αναζήτησής της, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν διαφημίσεις που μπορούν να εμφανίζονται στις ροές των χρηστών. Πιθανότατα έχετε παρατηρήσει πώς ορισμένες αναρτήσεις στη ροή σας δεν προέρχονται από άτομα που παρακολουθείτε αλλά σχετίζονται με τα ενδιαφέροντά σας και λένε “Χορηγία” ή “Διαφήμιση” ή κάτι παρόμοιο. Αυτές είναι οι πληρωμένες διαφημίσεις. Και πάλι, όπως και με την Google, μπορείτε να πληρώσετε τα κοινωνικά μέσα που έχετε επιλέξει για να προωθήσετε μια διαφήμιση που δημιουργήσατε. Κάθε μέσο κοινωνικής δικτύωσης που προσφέρει τέτοιες υπηρεσίες έχει τον δικό του τρόπο χειρισμού διαφημίσεων όπως αυτές. Για παράδειγμα, το Facebook και το Instagram έχουν τον Διαχειριστή διαφημίσεων και το Twitter έχει διαφημίσεις Twitter. Όταν δημιουργείτε μια διαφήμιση, κάθε φορά που λαμβάνετε ένα κλικ στην εν λόγω διαφήμιση, πληρώνετε για αυτήν, ακριβώς όπως είναι με το Google Ads.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η απευθείας διαφήμιση στις ροές των ανθρώπων μπορεί να είναι μια ισχυρή τακτική. Μην ανησυχείτε μήπως είναι ενοχλητικό, γιατί δεν είναι. Μόνο άτομα που ενδιαφέρονται για αυτό που διαφημίζετε θα βλέπουν τις διαφημίσεις, επειδή οι λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιήσατε θα είναι σχετικές με τις λέξεις-κλειδιά που συνήθως αναζητούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συμπέρασμα

Ελπίζουμε αυτή η ανάρτηση να σας δώσει μια καλή ιδέα για το τι είναι η ποιοτική επισκεψιμότητα και πώς να την οδηγήσετε στον ιστότοπό σας. Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι ενώ υπάρχουν εύκολοι τρόποι για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα του ιστότοπού σας, συνήθως δεν αξίζουν τον κόπο και εγκυμονούν κινδύνους. Ο καλύτερος τρόπος για να προσελκύσετε περισσότερη ποιοτική επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας είναι να καταβάλετε προσπάθεια για την προώθηση του χωρίς να βασίζεστε σε φθηνές ή δωρεάν λύσεις.

Να είστε ενεργοί, να είστε οξυδερκείς και να διαφημίζετε τον ιστότοπό σας. Εάν προσφέρετε έναν ποιοτικό ιστότοπο και είστε έξυπνοι σχετικά με τον τρόπο εμπορίας του, η ποιοτική επισκεψιμότητα θα αρχίσει να ρέει και θα αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου από μόνη της.

Θέλετε να συζητήσουμε για το πως μπορούμε να φέρουμε ποιοτική επισκεψίμοτητα στην ιστοσελίδα ή το ηλεκτρονικό σας κατάστημα; Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό!

  Translate »